En maak kans op een gratis infra-roodaudit

Bewoners van Poperinge, Veurne en Diksmuide krijgen vanuit de lucht zicht op de warmteverliezen via hun dak met bijhorend isolatie-advies. Ze maken bovendien kans op een gratis infra-roodaudit van BAS. Dat laatste wel van op de begane grond.

Tijdens de nacht van 6 op 7 maart 2015 werden de stadscentra van Poperinge, Veurne en Diksmuide overvlogen door een vliegtuig, uitgerust met een infrarood-warmtecamera.
Deze camera maakte daarbij beelden van de warmte die verloren ging via de daken in deze stadscentra en de nabijgelegen industriezones. 
Het initiatief werd gefinancierd door de deelnemende steden en de provincie West-Vlaanderen. 

Door interpretatie van deze warmtebeelden kan men nagaan hoeveel warmte er verloren gaat via het dak wat een goede indicatie is voor de isolatiekwaliteit.
Inwoners van deze stadscentra kunnen de beelden van hun woning gaan bekijken bij het thermoloket in het betreffende gemeentehuis.

BAS bouwen vzw is partner in dit project en zal een isolatieloket bemannen waar zowel particulieren als aannemers terecht kunnen met al hun vragen rond isoleren.
Daarnaast worden er per deelnemende stad 5 gratis infrarood-audits verloot die zullen worden uitgevoerd door BAS bouwen. Voor deze 15 projecten komt BAS een gedetailleerde infrarood-foto maken voor én na de werkzaamheden om de isolatiekwaliteit te controleren en het effect van de isolatie aan te tonen.

Meer info