Energiedoorlichting kantoorgebouw

Image icon 20160712_125202.jpg

Team Account is een boekhoudkantoor in de Flanders Language village. De kantoren, gebouwd in 2000, hebben een beperkte isolatiegraad en de verwarming is volledig elektrisch met lucht- luchtwarmtepompen.

Met energiemonitoring brachten we het verbruik in kaart en stelden we energiebesparende maatregelen: relighting van de kantoorverlichting, regeling van de luchtwarmtepompen, automatische zonnewering en een PV-installatie van 20 kWPiek.

Dorpshuis Bassevelde

Image icon dorpshuis Bassevelde_basbouwen.jpg

Een nieuw te bouwen dorpshuis bij het centrum van Bassevelde moet dienen als ontmoetingsplaats voor verenigingen en als dorpsrestaurant in samenwerking met het OCMW.

In opdracht van de gemeente Assenede, de provincie Oost-Vlaanderen en MilieuAdviesWinkel stelde BAS Bouwen een uitgebreid adviesrapport op met tips en aandachtspunten om de bouwplannen nog duurzamer, zuiniger en efficiënter te maken.

We screenden de plannen op alle thema’s van de Vlaamse Maatstaf Duurzaam Bouwen:

Nieuwbouw voor speelpleinwerking Lo-Reninge

Image icon Naamloos.png

Op de site van de voormalige brandweerkazerne in Lo-Reninge komt een nieuw gebouw voor de gemeentelijke speelpleinwerking en de kunstacademie.

Op basis van de bouwplannen stelden we een adviesrapport op met de efficiëntste maatregelen om het gebouw op te trekken tot BEN-niveau. We behandelden ook de infiltratie en het hergebruik van regenwater. We toetsten de gebruikte materialen op milieubelasting en brachten, waar nodig, alternatieven aan. We gaven ook advies voor de ventilatie en voor maatregelen tegen oververhitting in de zomer.

BEN-verbouwing tot studentenhuis en vrijzinnig huis in Brugge

Image icon m_P4170072.JPG, Image icon m_P4170072.JPG

Het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat in Brugge wordt door stad Brugge verbouwd tot een BEN-gebouw (bijna energie neutraal). Het gebouw krijgt daarbij 2 nieuwe publieke functies: studentenhuis en vrijzinnig huis. De stad wil hiermee het startschot geven van de herwaardering van de buurt en de vernieuwing van het beursplein. Op de binnenplaats achter het gebouw komt een nieuwe polyvalente zaal die ook voldoet aan de BEN-normen. Hiermee wil de stad Brugge een voortrekkersrol opnemen op vlak van duurzaam bouwen.

CJT Midwester

Image icon BAS_grote projecten_CJT midwester_thumb.jpg

Midwester is een gebouw uit de groep Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT) en telt 70 bedden. Deze scan verliep deels met de steun van de provincie West-Vlaanderen (Acasus).