BEN-verbouwing tot studentenhuis en vrijzinnig huis in Brugge

Image icon m_P4170072.JPG, Image icon m_P4170072.JPG

Het voormalig politiecommissariaat in de Hauwerstraat in Brugge wordt door stad Brugge verbouwd tot een BEN-gebouw (bijna energie neutraal). Het gebouw krijgt daarbij 2 nieuwe publieke functies: studentenhuis en vrijzinnig huis. De stad wil hiermee het startschot geven van de herwaardering van de buurt en de vernieuwing van het beursplein. Op de binnenplaats achter het gebouw komt een nieuwe polyvalente zaal die ook voldoet aan de BEN-normen. Hiermee wil de stad Brugge een voortrekkersrol opnemen op vlak van duurzaam bouwen.

Xaverianen

Image icon BAS_grote projecten_xaverianen_thumb.jpg

Op de Xaverianensite komt een nieuw polyvalent centrum met sport- en cultuurfuncties. Stad Brugge heeft de ambitie om hier een BEN-gebouw te realiseren.
BAS kreeg de vraag om de bouwheer te ondersteunen met deskundig advies om tot een duurzaam BEN-gebouw te komen.

Dit is een advies met tussentijdse opdrachten gedurende het bouwproces.
Opdracht 1: 29/01/2016: analyse visienota op energie en duurzaamheid van de verschillende ontwerpteams.