Bâti C² op Bois & Habitat

Eind maart stond BAS Bouwen met Bâti C² op Bois & Habitat in Namen. We bouwden onze airstream opnieuw om tot een mobiele tentoonstelling met informatie en folders over nagroeibare materialen. 

Lees meer

Hoe ecologisch verantwoord verbouwen?

Donderdag 26 april 2018 in Gent,

Overweeg je te verbouwen? Je hebt er alle belang bij om dit bedachtzaam aan te pakken door de energiekosten zo laag mogelijk te houden en het milieu te sparen. Aan welke normen moeten de bestaande woningen vandaag voldoen? Wat zijn milieuvriendelijke materialen?

Goed geïnformeerd zijn, helpt je om de juiste beslissingen te nemen. De waarde van de woning stijgt naarmate deze energie- en milieuvriendelijker wordt.

Lees meer

BAS Bouwen coacht energiebesparing van Stad Diksmuide

Stad Diksmuide heeft BAS aangesteld als partner om hen te begeleiden in een vergaande energiebesparing van hun gebouwenpatriomonium.

BAS zal ingeschakeld worden voor audits van de gebouwen, optimalisatie studies van ventilatie- en verwarmingsinstallaties, diverse haalbaarheidsstudies en het opmaken van masterplannen. Bij nieuwbouw en grondige renovatie zal BAS een ondersteunende rol opnemen in de bouwteams, instaan voor EPB-verslaggeving, ventilatieverslaggeving en warmteverliesberekeningen.

Lees meer

BAS coacht Keiemse gemeenteschool naar efficiënter verwarming

Stad Diksmuide vroeg BAS om de stookplaats van de gemeenteschool in Keiem onder de loep te nemen.
De verwarmingsinstallatie was onderhevig aan corrosie met lekkende leidingen tot gevolg en er waren vragen bij de energetische prestaties.
Het stadsbestuur voorzag budget om de stookplaats aan te pakken en er meteen een voorbeeld van energie-efficiëntie van te maken.

Lees meer

Pages