BAS Bouwen coacht energiebesparing van Stad Diksmuide

Stad Diksmuide heeft BAS aangesteld als partner om hen te begeleiden in een vergaande energiebesparing van hun gebouwenpatriomonium.

BAS zal ingeschakeld worden voor audits van de gebouwen, optimalisatie studies van ventilatie- en verwarmingsinstallaties, diverse haalbaarheidsstudies en het opmaken van masterplannen. Bij nieuwbouw en grondige renovatie zal BAS een ondersteunende rol opnemen in de bouwteams, instaan voor EPB-verslaggeving, ventilatieverslaggeving en warmteverliesberekeningen.

Lees meer

BouwXpo Kortrijk

11,12 en 13 november | Xpo Kortrijk

BAS staat als kennispartner van het Provinciaal Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen op BouwXpo Kortrijk. Bezoek onze stand en stel je vragen aan onze adviseurs.
Dit jaar is de beurs gratis!

We geven er ook 2 infosessies 'Slim investeren in energie', op 11 en 12 november om 15u. Inschrijven is verplicht.

Lees meer

Ecobouwers opendeur

Ook dit jaar zetten zowat 150 eigenaars van duurzame en energiezuinige woningen hun deur open tijdens de Ecobouwers Opendeur. Ze geven een rondleiding en een ongecensureerd relaas van hun bouwavontuur. Zonder franjes en verkooppraatjes, maar echte getuigenissen. Haal inspiratie uit de ervaring van andere bouwers en beoordeel bouwtechnieken in volle toepassing.
 

Lees meer

BAS coacht Keiemse gemeenteschool naar efficiënter verwarming

Stad Diksmuide vroeg BAS om de stookplaats van de gemeenteschool in Keiem onder de loep te nemen.
De verwarmingsinstallatie was onderhevig aan corrosie met lekkende leidingen tot gevolg en er waren vragen bij de energetische prestaties.
Het stadsbestuur voorzag budget om de stookplaats aan te pakken en er meteen een voorbeeld van energie-efficiëntie van te maken.

Lees meer

Pages