Skip to main content

Het project richt zich op de regio’s rond 3 gemeenten in de westhoek: Diksmuide, Poperinge en Veurne. Het doel van het project ‘energieke dorpen’ is de dorpen minder afhankelijk te laten worden van energie. We stellen vast dat de elektriciteitsfactuur stijgt. Het is noodzakelijk om de energiepositie van de dorpen te versterken. Om deze ambitie waar te maken moet enerzijds de energievraag van de woningen gereduceerd worden, en moet er anderzijds overgeschakeld worden op hernieuwbare energie.

Lees meer

Maak kennis met het actieplan van Acasus om dé bron van inspiratie en kennis over duurzaam wonen en (ver)bouwen in West-Vlaanderen te worden. Maak als bouwprofessional, overheidsinstelling of bouwvereniging deel uit van hun breed netwerk van experts en wees er bij op 24 september.

Lees meer

Lees meer

Ons Interreg Project Bâti C² is benoemd tot Interreg project van de maand!

Het Interreg-project France-Wallonie-Vlaanderen Bâti C2 streeft ernaar om het gebruik van bio-ecologische materialen te bevorderen én ervoor te zorgen dat er meer aandacht is voor duurzaam bouwen en voor het gebruik van materialen uit de korte keten.

Lees meer
Het project richt zich op de regio’s rond 3 gemeenten in de westhoek: Diksmuide, Poperinge en Veurne. Het doel van het project ‘energieke dorpen’ is de dorpen minder afhankelijk te laten worden van energie.
Lees meer