Skip to main content
CJT Midwester
  • BAS Bouwen referentieprojecten cjt midwester
Omschrijving project

Midwester is een gebouw uit de groep Centrum voor Jeugdtoerisme (CJT) en telt 70 bedden. Deze scan verliep deels met de steun van de provincie West-Vlaanderen (Acasus). 

We plaatsten een monitoringsysteem om gedetailleerd de energiestromen op te volgen. De belangrijkste vaststelling was het hoge elektriciteitsverbruik voor het gedeelte HVAC. Pompen en toebehoren bleven continu werken door een gebrek aan sturing in een gecompliceerd gebouwbeheersysteem. Verder bleef de verlichting branden wegens defecte voelers.

Na een uitgebreide analyse van het elektriciteits- en gasverbruik, stelden we voor om de huidige stookplaats te herzien: de overgedimensioneerde atmosferische stookketel laten vervangen door een condensatieketel en plaatsing van A-labelpompen, appendages en een correcte sturing van het systeem. Om de verschillende zones in het gebouw beter te kunnen inregelen, stapt men over naar een EVO Home systeem van Honeywell. Bas Bouwen begeleidde bij de keuze van een aannemer en het opstellen van een energiezuinig concept.

Wij adviseerden om de lege spouwmuur te isoleren: dit is de minst ingrijpende en goedkoopste manier om de isolatiegraad op te krikken. Deze werken werden uitgevoerd in het voorjaar van 2016.
 

Details