Quick-scan

Onze (ver)bouw- en energie-adviezen kunnen uitgebreid worden met een IR-quickscan. Tijdens het bezoek wordt de woning met de IR-camera doorlopen en worden een aantal interessante punten mondeling besproken (in het rapport worden enkele foto's opgenomen). Ideale aanvulling op een basisadvies om een probleemzone zoals koudebruggen of vochtproblemen in kaart te brengen.

Ook in matig geïsoleerde woningen waar niet meteen grote renovatiewerken gepland zijn kunnen we op deze manier de grootste pijnpunten en de efficiëntste verbeterpunten blootleggen.

Kostprijs: + € 75 (incl BTW)

 

Controle van geplaatste isolatie (vb spouw- of dakisolatie)

Spouwmuurisolatie is 'hot' momenteel. Een snelle en goedkope manier om uw woning te isoleren, maar dit is onzichtbaar voor het blote oog. Met een IR-scan controleer je de goede plaatsing van deze isolatie.

Ook bij dakisolatie die zelfs zichtbaar is, kan een IR-foto nuttig zijn. Zie onderstaande foto die bewijst dat je meer ziet met IR. Er wordt een rapport met maximum 8 foto's afgeleverd.

Kostprijs: € 250 cincl BTW *)
* regio West-Vlaanderen – andere regio's op aanvraag – Kilometervergoeding en verplaatsingstijd inbegrepen.

Controle van zonnepanelen

Een controle van een Pv-installatie met een infraroodcamera kan enerzijds problemen in de elektrische leidingen, connectieboxen en omvormers aan het licht brengen. Anderzijds komen hotspots boven water. Een hotspot is een plaatselijke verhitting die leidt tot een verminderd vermogen van het totale paneel. Er wordt een rapport met maximum 8 foto's afgeleverd.

Kostprijs: € 250 (incl BTW *)
* regio West-Vlaanderen – andere regio's op aanvraag – Kilometervergoeding en verplaatsingstijd inbegrepen. Installaties tot max 10 kWpiek. Grotere installaties = prijs op aanvraag.

 

 

 

Opsporen van lekken in verwarming, sanitair warm waternet, afvoerleidingen,...


Warm water door afvoerleidingen sturen, zorgt ervoor dat een lek in muur of vloer makkelijk gedetecteerd kan worden. Ook in het sanitair warm water of verwarmingscircuit kunnen lekken voorkomen. Het lek wordt gelokaliseerd zodat het breek- en kapwerk tot het hoogstnoodzakelijke wordt gereduceerd.

Afbeelding: zonneboiler

Kostprijs: € 150 (incl BTW *)
* regio West-Vlaanderen – andere regio's op aanvraag – Kilometervergoeding en verplaatsingstijd inbegrepen. Zonder verslag.

Opsporen van condensatieproblemen

Condensatieproblemen in een woning komen heel vaak voor. Heel vaak is het pas zichtbaar als er schimmel op staat of de afwerking los komt. Met een IR-camera breng je alle probleempunten perfect in kaart. De condensatiezones worden in de woning gelokaliseerd.

Kostprijs: € 150 cincl BTW *)
* regio West-Vlaanderen – andere regio's op aanvraag – Kilometervergoeding en verplaatsingstijd inbegrepen. Zonder verslag

Deze IR-scan kan mits een beperkte meerprijs gecombineerd worden met een loggingscampagne van de temperatuur en de relatieve vochtigheid van de woning. Op die manier wordt perfect in beeld gebracht waar en wanneer de vochtcondensatie zich voordoet. Neem voor deze combinatie contact op voor een prijs op maat.

Basis infraroodscan

De volledige woning wordt aan de binnen- en de buitenzijde doorlopen. Er worden 8 interessante bouwdelen of gevelvlakken in het verslag verwerkt en besproken die de belangrijkste pijnpunten blootleggen. Dit is voldoende om een algemeen beeld te hebben van de energieprestatie van het gebouw en de aanwezige koudebruggen en tochtlekken.

Er worden maximaal 8 foto's in het rapport besproken. Meer foto's verwerken is mogelijk tegen een extra betaling.

Kostprijs: € 300 (incl BTW *)
* regio West-Vlaanderen – andere regio's op aanvraag – Kilometervergoeding en verplaatsingstijd inbegrepen.